Наш телефон:

(044) 234 22 38
Головна НовиниЩодо дезінформації про УААСП!

Щодо дезінформації про УААСП!

Шановні Автори, Правовласники, Партнери та просто Друзі нашого Агентства!
На сайті журналу «Інтелектуальна власність» останнім часом з’явився ряд публікацій наклепницького характеру, котрі торкаються діяльності нашого Агентства.
Аби убезпечити себе від подальшого шквалу інсинуацій, спрямованих у наш бік пані Абдуліною, головредом зазначеного журналу і, одночасно, авторкою цих дезінформуючих суспільство матеріалів, мусимо заявити наступне.
По-перше, Агентство з авторських та суміжних прав здійснює свою діяльність відкрито, прозоро та публічно, ніколи не ухиляючись від ініційованих Державною службою інтелектуальної власності чи іншими відомствами перевірок. Так, у 2013 році таких перевірок було 7, з них 2 проводились Державною службою інтелектуальної власності України (далі – ДСІВ), 1Держфінінспекцією, 1 комплексна, так звана «Президентська» перевірка з залученням представників різних міністерств, контролюючих та правоохоронних органів, 3 різними правоохоронними органами (в тому числі Генеральною прокуратурою України); у 2014 році – 4 (органами МВС, СБУ, Генеральною прокуратурою України та Міністерством економічного розвитку і торгівлі); і це не рахуючи численних запитів від всіляких контролюючих органів (включаючи ДСІВ).


ХОЧ ОДНА ІЗ НИНІ ДІЮЧИХ В УКРАЇНІ ОРГАНІЗАЦІЙ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ МОЖЕ «ПОХВАЛИТИСЯ» ТАКОЮ КІЛЬКІСТЮ КОНТРОЛЮ ЗА СВОЄЮ ДІЯЛЬНІСТЬЮ?!


Приміром, у період лютий-квітень вже поточного року була проведена повномасштабна перевірка діяльності ДО УААСП Державною службою інтелектуальної власності, зокрема, нашої фінансово-господарської діяльності, ефективності використання майна Агентства та ін.
Агентство не тільки не перешкоджало, а навпаки, у повній мірі сприяло проведенню цієї перевірки, надаючи всі необхідні документи, включно з довідками про банківські рахунки. За результатами перевірки нами було отримано акт, в котрому чітко зазначено: невідповідності інформаційно-аналітичної звітності з наданими Агентством документами бухгалтерського обліку НЕ ВИЯВЛЕНО.
Окрім того, вже в червні цього ж року на виконання наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі, в рамках перевірки ДСІВ та всіх підпорядкованих їй підприємств та організацій, наше Агентство теж пройшло таку перевірку та на вимогу комісії з перевірки надало довідки про всі банківські рахунки ДО УААСП, а саме: номери рахунків, в яких саме банках вони відкриті, їх призначення, дата відкриття і закриття рахунків та інші документи, що вимагались перевіряючими.
Загалом за поточний рік в нашому Агентстві це вже ТРЄТЯ перевірка, ініційована ДСІВ та Міністерством економіки. Це при тому, що в решти СІМНАДЯТИ організацій колективного управління, які працюють в Україні – за цей період не було проведено ЖОДНОЇ.
Чим викликаний такий посилений інтерес до нашої організації, ми можемо лише здогадуватися…
По-друге. 2 вересня 2015 року приблизно о 12.00 без будь-яких письмових чи хоча б усних попереджень до офісу УААСПу прибуло шість чоловік – чергова комісія з перевірки, - з наказом про проведення додаткової перевірки «у зв’язку з розбіжністю інформації , викладеної у зазначених бухгалтерських довідках (довідки про рахунки Агентства в банківських установах в 2014р. – ред.) та фактично відкритим\закритим банківським рахункам…». Керівництво Агентства письмово виклали свої заперечення щодо складу комісії , та мотивування недопущення її у такому складі до перевірки, Голові ДСІВ пані Жаріновой А. та Міністру економічного розвитку і торгівлі України пану Абромавичусу А. Основним мотивом було те, що одним з членів комісії, котра має проводити «чергову позачергову» перевірку нашого Агентства, відповідно до наказу ДСІВ №123-Н від 01.09.15 є Микола Сосновський – керівник Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнська Ліга Авторів», яка по-суті, є конкуруючою нам організацією колективного управління. Тому ми розцінюємо включення М. Сосновського до складу комісії як спробу рейдерського захоплення ДО УААСП - єдиної визнаної міжнародною спільнотою організації колективного управління та члена Міжнародної конфедерації авторських та композиторських товариств (CISAC),- враховуючи що ця особа, з моменту його звільнення з Агентства, де він працював системним адміністратором, безприпинно здійснює спроби стати керівником УААСПу або ж будь-яким чином зганьбити репутацію нашого Агентства.
Але, не зважаючи на письмову вмотивовану відмову тимчасово виконуючого обов’язки генерального директора Агентства Мягкохода Ю., наступного ж дня (3 вересня), комісія в тому ж самому складі на чолі з М. Сосновським («на чолі» оскільки він поводився так буцім-то саме він керує перевіркою!) знову прибули до офісу Агентства і вимагали надавати їм документи, перешкоджали виходу співробітників з офісу, а дехто взагалі відзначився зверх нахабною поведінкою і погрозами, істеричними криками з церемонним телефонуванням «викликати телебачення» і «вот мы вам сейчас сделаем»… Пізніше до офісу «підтягнулася» «группа поддержки»: юристка Інтелзахисту, ще якісь консультанти, персонаж в спортивному костюмі, що відмовився називати своє прізвище, і навіть САМ Голова Громадської ради при ДСІВ Дмитро Гузій…
Маштабна акція…
По-третє, щодо заяв, що Генеральний директор ДО УААСП Оксана Матвєєва «негайно опинилася на лікарняному», то персонально для пані Абдуліної (оскільки керівництво ДСІВ про це було відомо) повідомляємо, що Генеральний директор О.Матвєєва вже понад тиждень перебуває в лікарняному стаціонарі у зв’язку із загостренням хронічної хвороби, пов’язаного із стресом, в якому останнім часом перебуває не лише гендиректор, а й увесь колектив Агентства.
Усі події, які розгораються останнім часом довкола роботи ДО УААСП ми розцінюємо як спробу грубого шантажу, мета якого – реалізація корисливий замислів певного кола людей.
Ну і на останок хочемо повідомити наступне.
Завдяки розсудливим діям Першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлії Ковалів, що «посадила за стіл переговорів» обидві сторони та врегулювала конфлікт, до наказу ДСІВ №123-Н від 01.09.15 були внесені відповідні зміни, якими частково змінено склад комісії з перевірки ДО УААСП, зі складу комісії виключено сторонніх осіб. І вже з 9.30 ранку в п’ятницю 4 вересня комісія приступила до виконання функцій перевірки без будь-яких перешкоджань з боку працівників Агентства.
В черговий раз…


P.S. Ще щодо інтернет-ресурсу «Інтелектуальна власність» , то, переглянувши статті за останні кілька місяців, складається стійке враження, що ресурс працює не за для «висвітлення питань інтелектуальної власності в Україні та світі» як це зазначено у них на сайті, а виключно для «чорного» PR ДО УААСП, оскільки інших статей окрім як про наше Агентство та його керівництво на цьому ресурсі майже немає. Хоча чому ж дивуватися, якщо одним із членів редакційної колегії журналу є все той же вище згаданий Микола Сосновський. …

Зустріч WIPO Connect Бізнес Експерт Групи в УААСПі 8-9 вересня Вітаємо Василя Неволова з Днем народження!